Lütfen Bekleyiniz
CS-Cart Türkiye  
    [ 0 ] Sepeti Göster Üye girişi Hesap aç
logo Ana sayfa CS-Cart Modüller Hizmetler Destek Sipariş İletişim
 



Ürün almakta, satmakta çok kolay!
CS-Cart başarılı bir E-Ticaret sitesi oluşturmak için gerekli tüm özellikleri ve fonksiyonları size sunuyor.

CS-Cart Ömür boyu lisans ücreti SADECE: 27.000,00 TL
 
Domain siparişi için tıklayın   Web hosting paketlerimiz için tıklayın   SSL sertifika siparişi için tıklayın   Ücretli CS-Cart modüllerimiz için tıklayın
Soru/Cevap 
Soru/Cevap veri tabanında ara

Bu bölümde, daha önce kullanıcılarımız tarafından yaşanmış sorunları ve çözümlerini inceleyerek, olası benzer sorunlarınızı kolayca çözümleyebilirsiniz.
Aradığınız Soru/Cevap ın konu numarasını biliyorsanız, use KB-konu no yazarak bu konuyu görüntüleyebilirsiniz (örneğin. KB-1)

Soru/Cevap No: Soru/Cevap No: kb-25
Q. Optimizasyon, performans arttırımı

A.
CS-Cart' ınızın performansını arttırmak, sunucu işlemci ve ram yükünü düşürmek için yapmanız gerekenler:
 
1. Sitenizde kullanmadığınız dilleri kaldırın.
    A. Yönetim panelinize giriş yapın İçerik sekmesine tıklayın Diller linkine tıklayın açılan sayfada Diller diller sekmesine tıklayın.
 
    B. Bu bölümde kullanmadığınız dilleri seçin ve seçilenleri sil linkine tıklayın.
 
[NOTE]Kullanmadığınız dilleri bu şekilde seçerek silin kullanmadığınız dilleri  devre dışı bırakmak bu dilleri silmek ile eşdeğer bir işlem DEĞİLDİR[/NOTE]
 
2. Veri tabanınızı optimize ederek kullanılmayan boşlukları temizleyin.
    A. Yönetim panelinizde Yönetim sekmesine tıklayın açılan sayfada Veri tabanı linkine tıklayın açılan sayfada Bakım sekmesine tıklayın.
    B. Ekranda gördüğünüz veri tabanı boyutunuzu not alın ve Veri tabanını optimize et butonuna tıklayın. İşlem tamamlandığında Veri tabanı boyutunuzun not aldığınız önceki boyuttan daha düşük olduğunu göreceksiniz.
 
[NOTE]Bu işlemi düzenli aralıklarla yapmanız örneğin 2 günde bir yada haftada bir sizin yararınıza olacaktır.[/NOTE]
 
3. JavaScript pop-up menüyü devre dışı bırakın.
    A. Dizayn sekmesine tıklayın Bloklar linkine tıklayın
    B. Açılan sayfada Kategoriler bloğunda Düzenle linkine tıklayın.
    C. Açılan yeni pencerede default Dolum seçeneği Emenu dür bu bölümde Düz veya Dinamik seçeneğini seçerek Kaydet butonuna tıklayın. Bu ayarı bu şekilde yaptığınızda Kategoriler bölümünüzde kategori gösterimi için JavaScript kullanılmayacak ve buda sayfa yüklenme hızınızı arttıracaktır.
 
4. HTML Katalog kullanın. HTML katalog kullanmak sitenizin sayfalarının yüklenme hızını arttıracak ve sitenizi daha fazla arama motoru dostu haline getirecektir.
 
HTML katalog oluşturulması:
 
5. Yönetim panelinizize giriş yapın Yönetim sekmesine tıklayın Eklentiler linkine tıklayın.
 
6. Açılan eklentiler sayfasında SEO (Apache + mod_rewrite gerektirir) eklentisini Aktif duruma getirin.
 
7. SEO (Apache + mod_rewrite gerektirir) eklentisinin sağındaki düzenle linkine tıklayın.
 
8. Açılan pencerede Act as HTML catalog: kutucuğunu işaretleyin ve Kaydet butonuna tıklayın.
 
9. Sitenizde kullandığınız ürün resimleri, diğer resimler, flash bannerlar vb. tüm içeriğinizi boyut olarak optimize edin grafik ve flash optimizasyonu hakkında bilginiz yok ise bu konuda profesyonel webmasterlar ile çalışın.
 
10. Ana sayfanızdaki blok larda mümkün olduğunca az ürün bulundurun ana sayfanızdaki bloklara ekleyeceğiniz her ürün sunucunuzda ekstra ram ve işlemci yüküne sebep olacak ayrıca sayfa yükleme hızınızı yavaşlatacaktır.
 
11. Kullanmadığınız kurulmuş Skinleri FTP nizden silin
      A. Yönetim panelinizde Dizayn sekmesine tıklayın açılan sayfada Görünüm değiştir linkine tıklayın. Burada Müşteri bölümü görünümü: kısmında seçmiş olduğunuz skinin adını not alın.
      B. FTP programınız ile sitenize bağlanın skins klasörüne girin burada not aldığınız Müşteri bölümü görünümü: skini ve basic isimli skin hariç bulunan tüm skin klasörlerini silin (skins klasöründeki tüm dosyaları silmeyin sadece belirtilen klasörleri silin)
 
[NOTE]Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra Görünüm değiştir linkinden kullanmakta olduğunuz skini yeni bir skin ile değiştirirseniz yeni skin klasörü tekrar FTP nizde skins klasöründe oluşturulur bu yüzden sitenizde kullanacağınız skine karar verdikten sonra yukarıda anlatılan silme işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir[/NOTE]
 
12. Google arama motoru BOT larının sitenizi tarama hızını düşürün.
      A. http://www.google.com.tr/webmasters linkine girin açılan sayfada Site yöneticisi araçları (Site Haritaları dahil) linkine tıklayın (eğer bir google hesabınız yok ise oluşturun)
     B. Google webmasters hesabınız üzerinde tanımladığınız sitenizin Site yapılandırma / Ayarlar bölümüne girin açılan sayfada Tarama hızı bölümünde Özel tarama hızını belirleyin seçeneğini seçin. Açılan bölümdeki BAR ı çekerek en düşük seviyeye getirin (daha yavaş kısmına) ve Kaydet butonuna tıklayın.
 
[NOTE]Google webmaster yöneticisi Google' ın bir hizmetidir ve desteği firmamız tarafından değil Google tarafından sunulmaktadır Google webmaster yöneticisi hakkında bilginiz yok ise bu konuda profesyonel bir webmaster yada direkt olarak Google dan destek alınız.[/NOTE]
 
13. Log sistemini devre dışı bırakın
      CS-Cart gelişmiş log sistemine sahiptir sitenizde müşterinizin/yöneticilerin hemen hemen yaptığı tüm işlemleri detayları ile LOG lamaktadır (kaydetmktedir) bu log sistemi default ayarlarında bırakıldığı sürece her işlemi logladığı için veri tabanı boyutunuzun büyümesine ayrıca ciddi performans düşüşleri yaşamanıza ve sitenizin daha fazla işlemci ve ram yükü oluşturmasına sebep olmaktadır.
 
Log sistemini devre dışı bırakmak için:
 
1. Yönetim panelinizde Yönetim sekmesine tıklayın. Loglar linkine tıklayın
2. Açılan sayfada Logları temizle linkine tıklayın.
3. Aynı sayfada Ayarlar linkine tıklayın. Açılan yeni sayfadaki işaretli tüm kutucukları kaldırarak sadece Üyeler oluştur kutucuğunu seçili durumda bırakarak Kaydet butonuna tıklayın.
 
Tüm bu optimizasyon çalışmalarına rağmen siteniz paylaşımlı hostinglerde ciddi anlamda işlemci ve ram yükü oluşturmaya devam ediyorsa artık sitenizi bir dedicated sunucuya taşımanızın vakti gelmiş demektir. Şunu hiç bir zaman unutmayın sitenizde binlerce ürün var ise ve/veya ziyaretçi sayınız çok ise yük durumlarının yüksek olması gayet doğaldır bunun sebebi CS-Cart değildir aksine CS-Cart bir çok e-ticaret scriptinde dikkat edilmeyen 100 lerce detaya dikkat edilerek ve son derece mantıklı şekilde optimize edilerek hazırlanmış bir scripttir.
 
[NOTE]Dedicated Hosting/sunucu Hakkında Bilgiler:

Bir sunucunun tümüyle bir kullanıcı/bir site tarafından hosting amaçlı olarak kiralanmasına dedicated hosting denir.

Genelde hosting için bir sunucuyu tümüyle kiralamanız gerekmez. Bir sunucunun bir bölümü siteniz için yeterlidir. Hosting şirketleri de zaten normal hosting paketlerini bu şekilde oluştururlar.

Ancak bazı siteler performans gereksinimleri ve ziyaretçi yoğunluğu gibi nedenlerle bir serverin bir bölümü ile yetinemezler ve bir sunucu hatta birkaç sunucu üzerinde barındırılırlar. Mesela toplistler, sayaç siteleri, e-ticaret siteleri performansları için, aynı zamanda kullandıkları band genişliği için tek bir sunucuda barındırılırlar.

Sitenizi tek bir server üzerinde barındırmak için bir dedicated hosting paketi almanız gerekir. Bu hosting paketleri tabiî ki alıştığınız hosting paketlerinden çok daha pahallıdır.
Hosting siteleri birçok müşteriye bölerek aldıkları server ücretini dedicated hosting paketinde tek müşteri olması nedeniyle tek müşteriden alırlar.

Ancak fiyat konusu sadece server’ın kendisi ile ilgili değil, server için verilen hizmet ile bağlantılı olarak da değişir.

Dedicated Hosting alırken dikkat etmeniz gereken ilk husus, sunucunun “managed” olup olmamasıdır, yani sunucuyu size kiralayan hosting şirketi tarafından yönetilip yönetilmediği. Eğer sunucu hosting şirketi tarafından yönetiliyor, serverın bakımı, serverın bir sorun yaşaması durumunda bu sorunun çözülmesi, her türlü teknik desteğin sağlanması gibi hizmetler hosting şirketi tarafından gerçekleştiriliyorsa buna managed dedicated hosting kiraladığınız servera ise managed dedicated server denir. Aksi halde sadece dedicated server denir.[/NOTE]
 
E-ticaret sitenizi gerçek hayattaki bir iş yeri ile eşleştirerek sitenizin büyüklüğünü ve sunucuda oluşturacağı işlemci/ram yükünü kavrayabilirsiniz Örneğin: web sitenizde binlerce ürün bulunuyor ise bu binlerce ürünün gerçek hayattaki 20 metre kare bir satış yerine sığmayacağını kavrayabilirsiniz.

Bu sayfanın görüntülenme sayısı 10589 kez

Aramaya Dön

 
CS-Cart Modülleri Hakkımızda
Sanal Pos Modülleri Güvenlik ve Gizlilik
Teslimat ve İade
Mesafeli Satış Sözleşmesi
Aras Kargo Barkod Modülü